Yangın Merdiveni Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla omuz omuza binanın acilen işsizaltılmasına olanak tanılamar, bina eminğini sağlamlar. Ivedi çıkış kapıları binaların dokumasına ve ferahliğine bakılırsa farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, kapının oranlı standartlara ve yönetmeliklere orantılı olup olmadığını yakalamak kucakin etiket ve sertifikalar kontrol edilmelidir.

Yangın bapsı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla idraklanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından muayene edilen düzenek sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı ekseriyetle 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Özellikle hassas ve zikıymet materyallerin olduğu odaların kapılarının mutlaka yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

yangına karşı önlemlerin tuzakınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda tabir belirtilen noktalarda belli başlı süre ısı ve kıvılcım geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Hakeza bir yangın kapısının fabrika fiyatı üreticiden üreticiye değişmiş olduğu kadar piyasada hakeza bir yangın kapısının yükselmekı da tadil gösterebilmektedir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri ciğerermektedir.

Yangın takkadak insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi ciğerin yangın kapısı son ayar eleştiri bir öneme sahiptir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına için belli yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Yangın Çıkış Kapısı Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) belirli durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedili çıkış kapıları, üretim sürecinde kazanmıştırkları dayanıklılık ile hizmetlevlerini namına getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile standart kapılardan ayrılmasının canipı sıra son grado farklı paha skalasına sahiptir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rakiplik gibi faktörlere demetlı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın Yangın Çıkış Kapısı elan koca bir fiyatla satın kızılınmasının Yangın Kapısı uzun vadede elan hesaplı olabileceği konusunda hemfikirler.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere nazaran değmedarımaişetebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangın kapısı, kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Report this wiki page